Verbouw recreatiewoning

Verbouw recreatiewoning

Verbouw recreatiewoning

 

De binnenduinrand op Terschelling kenmerkt zich door een kleinschalige verkaveling, waarbij de percelen grasland dikwijls omzoomd worden door elzensingels. In het gebied aan de noordzijde van Formerum, zoals op meerdere plekken op het eiland, is hier na de oorlog de recreatie tot ontwikkeling gekomen. Kampeerterreinen, terreinen met stacaravans en meerdere kleine recreatiewoningen hebben door je jaren heen het beeld langzaam gewijzigd.

De eerst gebouwde recreatiewoningen bereiken nu het einde van hun economische levensduur en we zien de laatste jaren steeds meer dat deze objecten gemoderniseerd worden.

Het bestemmingsplan geeft hier een maximale oppervlakte van 90m2 aan, ook zijn goot- ren nokhoogte vastgelegd. De welstandsnota voor dit gebied geeft veel ruimte in materiaalkeuzes.

 

Het bouwplan omvat het toevoegen van extra gebruiksruimte door het realiseren van de kap, met voldoende stahoogte.

Om dit te bereiken zal een deel van de woning gesloopt worden. De nieuwbouw wordt 1,5 m1. ingekort maar door dit te doen kan de woning verbreed worden. Deze ingreep geeft extra stahoogte onder de kap.

De living wordt vergroot door een slaapkamer op de begane grond hieraan toe te voegen. Op de verdieping komen 2 ruime slaapkamers en er is ruimte voor een extra badkamer. 

 

De nieuwe gevels worden met hout bekleed en de kap zal worden afgedekt met een gebakken pan. Goede isolatie en zonnepanelen zorgen voor een energie zuinige recreatiewoning. Met deze ingrepen is de woning goed verhuurbaar en toekomst bestendig.

 

verbouwplan
verbouwplan