Woning Oude Duinweg Hoorn Terschelling

Karakteristieke woning op prachtig eiland

Na jaren van gebruik en bewoning ontstaat er vaak de behoefte bestaande woningen te moderniseren, aan te passen en indien mogelijk te vergroten.

De woning aan de Oude Duinweg is een karakteristieke woning die in de jaren zestig is vergroot met een aanbouw. Deze aanbouw is een zelfstandig volume met zadeldak maar beperkter van omgang en maat als het oorspronkelijke huis. Het gehele huis kan door 2 families bewoond worden.

Het programma van eisen van de nieuwe eigenaar luidde: een nieuwe keuken, een achteruitgang, een nieuwe ruime badkamer, een nieuw toilet voor het deel dat wij gebruiken en een nieuwe badkamer, entree en een slaapkamer op de begane grond voor het deel van de woning dat wij verhuren.

Er is, naast een interne verbouwing, ook sprake van een beperkte uitbreiding. Deze uitbreiding is vorm gegeven door het reeds aanwezige thema nogmaals te herhalen. Er is een derde zelfstandig bouwvolume gemaakt met opnieuw een zadeldak, maar opnieuw kleiner van schaal als de twee bestaande volumes. Hiermee is de woning definitief afgerond en is een beeld ontstaan dat logisch en helder is.