Tiny Houses Terschelling

Tiny Houses aan de duinweg in Hoorn

Op Terschelling is grote behoefte aan betaalbare woningen. Met name starters op de woningmarkt zoeken langdurig naar betaalbare woonruimte. Ook het stuk lopen van huwelijken kan soms voor acute problemen zorgen. Betaalbare grond maar ook beschikbare grond is een van de oorzaken dat er maar mondjesmaat gebouwd wordt op het eiland.  Maar ook de wereld verandert sterk en dat gaan we natuurlijk ook merken op ons eiland.

 

De tijd van eindeloze economische groei is gedoemd te eindigen, het is niet langer houdbaar. We worden gestimuleerd meer te consumeren, om steeds grotere en duurdere spullen en huizen te kopen en om dat te kunnen doen moeten we steeds harder werken en hebben we steeds minder vrije tijd om met elkaar te besteden. Wanneer is het genoeg? Wat hebben we nu eigenlijk echt nodig om fijn te kunnen leven? Waar hebben we echt genoeg aan? Een Tiny House is de ideale basis om een bewuster en duurzamer leven te creëren. Door het leven in een Tiny House ontdek je wat je echt nodig hebt, wat je echt gelukkig maakt, en het stimuleert je bewuster om te gaan met je verbruik. In ruil daarvoor krijg je meer tijd, meer geld, meer vrijheid, en een goed gevoel. Het is een plaatje dat helemaal klopt en het is nog leuk ook! Want zeg nu zelf, zou jij niet in zo’n prachtig huisje willen wonen? Een Tiny House is niet voor iedereen de meest geschikte woonplek. Het is de bedoeling mensen aan het denken te zetten over hoeveel ruimte ze eigenlijk nodig hebben, en ze te stimuleren kleiner te gaan wonen.

 

Het ontwerp omvat 7 woningen aan de bosrand aan de Duinweg te Hoorn, tussen ’t Jok en de Badweg. De woningen telt naast een woonlaag, een slaapverdieping en een werk “zolder” Het gehele dak is voorzien van zonnepanelen en daarmee is de woning energie neutraal. Het oppervlak van de woning is 4,8x4,8 meter en de woning is volledig van hout en is goed geïsoleerd. De woning heeft een inhoud van 160m3.