Bijgebouw Eexterzandvoort

zuidgevel van het houten bijgebouw met riet dakbedekking. Zonneterras met zwembad en overdekt terras

Na verbouw van de boerderij met woonhuis rond 1998, voor de verbouw was het oorspronkelijke achterhuis  in gebruik als sauna boerderij, hebben de bewoners opdracht verleend de bijgebouw rondom het hoofdgebouw te slopen en een nieuw bijgebouw aan de rand van het buitenzwembad te realiseren. Het programma omvat een hobbyruimte, stallingsruimte voor 2 auto’s, een buitenkeuken en een overdekt buitenterras dat uitzicht biedt over de weilanden.

Naast het programma is er de wens het nieuwe bijgebouw en de rietgedekte boerderij een eenheid te laten vormen en het bijgebouw zo te positioneren dat de privacy rond het zwembad voldoende gewaarborgd blijft.

 

Het bijgebouw bestaat uit de houtstructuur van dikke balken met daartussen een houten invulling. De kap, met aflopende nok, zal  riet gedekt worden. Op een aantal logische plekken zet dit riet zich verticaal, langs de gevels, door. Hiermee wordt een zeker kleinschaligheid benadrukt.

plattegrond van het overdekte terras en de garage met werkplaats. Daaraan grenzend tussen het bijgebouw en het zwembad een zonneterras